Hilaturas Victoriano Puigdemont - que ha anunciat el tancament de la fàbrica- va oferir als representants dels treballadors una indemnització de 24 dies per any treballat amb un topall de 14 mensualitats. La direcció de la tèxtil garrotxina va traslladar aquest oferta a la plantilla en la primera reunió que mantenien amb el comitè d´empresa per negociar les possibles recol.locacions pel tancament anunciat de la fàbrica.

Segons va explicar ahir el representant del Comitè d'Empresa d'UGT, Angel Puertas, dels 58 treballadors n'hi ha 25 que superen més de 25 anys d'antiguitat i 35 superen els 50 anys. El portaveu del comitè va puntualitzar que dels que superen els 50 anys la majoria no arriben a l'edat de prejubilació. Puertas va indicar que la major part dels afectats són dones que durant tota la vida han treballat a la filatura. El portaveu del Comitè va explicar que els treballadors volen aconseguir que l'empresa els pagui 35 dies per any treballat amb un topall de 24 mensualitats.

Segons va explicar Angel Puertas, l'empresa els va argumentar que no tenia liquiditat per afrontar l'indemnització que reclamen els treballadors. El portaveu del Comitè va explicar que han previst una propera reunió per divendres. Puertas va matisar que en cas que l'empresa no presenti una oferta d'indemnització millor la reunió no es farà. Puertas va expressar que el comitè manté l'esperança d'arribar a un acord i també va indicar que en un principi els treballadors no preveuen fer mobilitzacions.