La direcció de Nissan va confirmar ahir que la setmana que ve presentarà davant el Departament de Treball de la Generalitat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 1.680 treballadors de les plantes de la Zona Franca i Montcada i Reixac.

La consellera de Treball, Mar Serna, va convocar ahir als representants de la companyia i dels treballadors per conèixer com estan les negociacions entre les dues parts després de l'anunci de Nissan, fa gairebé un mes, de dur a terme aquesta dràstica retallada de plantilla.

En la trobada, que va durar més d'una hora i mitja, els sindicats van demanar a Nissan que no presentés l'ERO i que obrís un procés de negociació per buscar "alternatives" als acomiadaments anunciats per la companyia.

Això no obstant, els directius de l'empresa van reiterar que l'ERO és "necessari" i "inevitable" i va avançar que es presentarà oficialment "la setmana que ve", segons que va afirmar, en declaracions als periodistes, el director de comunicació corporativa de Nissan Motor Ibèrica, Alfredo Castaño.

L'expedient afectarà un total de 1.680 persones, "les que són necessàries" perquè les fàbriques de Barcelona siguin competitives i puguin optar a la fabricació de nous models a partir del 2010.