A les 09.00 el principal indicador de la Borsa espanyola, l'Ibex-35, guanyava l'1,28 per cent, recuperava 119 punts i se situava en 9.460 unitats, mentre que l'Índex General de la Borsa de Madrid, amb tots els seus sectors en positiu excepte Serveis financers, pujava l'1,13 per cent.

La Borsa de Nova York va tancar divendres amb un alça del 2,85 per cent en l'índex Dow Jones d'Industrials, després que el president electe dels Estats Units, Barack Obama, es mostrés a favor d'un nou pla d'estímul fiscal i malgrat que l'índex de desocupació va pujar al seu nivell més alt en 14 anys.

Durant la setmana presentaran els seus resultats del trimestre algunes de les cotitzades de l'Ibex com Tècniques Reunides, Iberia, Repsol, Acciona, FCC o Telefónica.

A l'agenda de la setmana destaquen els preparatius davant la cimera del G-20 de dissabte a Washington, per a la qual cosa el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es reuneix avui amb els representants d'UGT, CCOO, CEOE i Cepime per conèixer els seus punts de vista.

A més, el calendari macroeconòmic inclou indicadors com el PIB o l'IPC d'Espanya.

Els futurs nord-americans i europeus indiquen per avui una jornada de pujades moderades, que de moment es concretaven amb avenços del 2,76 per cent a París; de l'1,99 per cent a Londres, i de l'1,41 per cent a Milà, mentre el barril de cru Brent, de referència a Europa, cotitzava a 59,37 dòlars, 2,02 dòlars més que al tancament de divendres.

A Espanya, Santander, que ha anunciat avui una ampliació de capital de 7.200 milions d'euros, era un dels dos únics valors de l'Ibex en negatiu i retrocedia el 4,32 per cent, seguit de BBVA, amb el 2,40 per cent.

A la cap dels guanys del selectiu se situava Repsol, amb el 5,70 per cent, seguit de Ferrovial i Gamesa, també amb avenços de més del 5 per cent.

Altres dels pesos pesats de l'Ibex aconseguien pujades del 4,05 per cent per a Telefónica; 3,45 per cent per a Endesa, i del 2,72 per cent per a Iberdrola.

Per sectors, Tecnologia i comunicació pujava el 4,15 per cent; Petroli i energia, el 3,41 per cent; Materials bàsics, el 3,20 per cent; Serveis de consum, el 2,52 per cent, i Béns de consum, el 2,15 per cent.

Serveis financers, llastat pel retrocés de Santander i BBVA, baixava el 2,26 per cent.

Al mercat de divises, l'euro va pujar avui en les primeres hores de cotització a Frankfurt i es canviava a 1,284 dòlars, enfront dels 1,278 dòlars de divendres a la tarda.