El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar ahir noves mesures per a les petites i mitjanes empreses espanyoles i va apostar per una reforma a fons de l'ordre financer mundial, perquè, al seu judici, "no valen draps calents".

La major part de la seva intervenció es va centrar en els avatars econòmics i financers, davant els quals va anunciar -sense detallar-les- que el Govern adoptarà noves mesures a favor de les pimes, mitjançant actuacions que promoguin la seva capacitat de crèdit i de finançament per contribuir a la seva activitat econòmica i al manteniment dels seus llocs de treball. I ho va a fer convençut que la societat, les empreses i els treballadors espanyols, així com els seus representants, "estan a l'altura de les circumstàncies" i seran capaços de compartir l'esforç que cal fer per sortir "quan abans de la crisi". Amb una "plena confiança" a Espanya i en les seves capacitats, el també secretari general dels socialistes va garantir que l'economia espanyola es recuperarà "abans del que alguns vaticinen".

D'altra banda, Zapatero, es reuneix avui a la tarda amb els representants d'empresaris i sindicats per preparar la Cimera del G-20 que se celebrarà el 15 de novembre a Washington, amb l'objectiu d'afrontar l'actual situació de crisi financera internacional. El cap de l'Executiu pretén escoltar els diagnòstics, peticions i demandes tant d'empresaris com de sindicats per preparar l'encontre internacional de Washington. Zapatero ho va anunciar el passat dissabte, quan es va fer oficial l'assistència d'Espanya a la cimera del G-20. Va afegir també que es reunirà amb el president del PP, Mariano Rajoy, per itercanviar posicions i rebre suggeriments.