En roda de premsa per informar dels acords adoptats avui per l'executiu català, Tura ha avançat que "hi ha possibilitat d'aproximació entre les parts", després que el Govern conegués ahir les causes de l'ERO al·legades per la companyia automobilística.

Tura ha explicat que el departament de Treball encara no ha tingut possibilitat de mirar-se "amb deteniment" l'ERO presentat -l'empresa el va formalitzar a les 18.00 hores de la tarda d'ahir-, i ha destacat que ara s'obre un període de trenta dies en que la Generalitat "farà tot el possible perquè les parts s'aproximin i hi hagi negociació".

"Durant aquests trenta dies les parts s'hauran de seure i l'empresa haurà d'explicar les possibilitats de recol·locació de les persones afectades per l'ERO", ha assenyalat la consellera, que ha afegit que el departament de Treball no té "un coneixement exacte" dels plans de Nissan a curt i mitjà termini.

Tura ha mostrat la seva confiança en que el diàleg "s'arribi a establir, encara que el conflicte hagi començat amb posicions divergents".

La direcció de Nissan va presentar ahir davant la Inspecció de Treball un ERO per acomiadar 1.288 treballadors abans de final d'any, encara que ja ha avançat que a mitjan 2009 presentarà un altre pla per prescindir de 392 empleats més.