Els treballadors de Torraspapel a Sarrià de Ter tornaran a sortir al carrer aquest proper divendres per protestar contra l'expedient de regulació d'ocupació que preveu prescindir de 204 treballadors de la fàbrica, i 9 més del departament d'Ingenieria de la companyia (també situat en aquesta població). En total, l'expedient afectarà més del 60% de les 328 persones que treballen a la planta del Gironès de la companyia.

La manifestació de divendres seguirà el mateix recorregut de la de la setmana passada. Els treballadors sortiran de la fàbrica i acabaran concentrant-se davant la delegació del Govern de la Generalitat al centre de Girona. El dia abans -dijous- la plantilla farà una vaga de 24 hores. Així mateix preveu aturades de 8 hores el 15 de novembre, i de 8 hores més entre la nit del dia 17 i 18.

Reunions amb el PSC i ICV

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Joaquim Nadal, es va comprometre ahir a demanar al Departament de Treball que forci la direcció de Torraspapel perquè presenti a Catalunya i no a Madrid l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 204 treballadors de la planta de Sarrià de Ter.

El compromís es va acordar en una trobada que els representants socialistes han mantingut aquest dilluns al vespre amb els membres del comitè d'empresa. Durant la trobada, els socialistes també van assegurar que acompanyarien a Madrid els membres del comitè el proper dia 12 de novembre, a la reunió en què Torraspapel presentarà el Pla de Viabilitat. En concret, seran els tres diputats gironins Àlex Saez, Montse Palma i Juli Fernàndez els qui donaran suport als treballadors.

El comitè d'empresa de Torraspapel a Sarrià es va reunir també ahir a la tarda amb la diputada al Parlament de Catalunya per la coalició ICV-EUiA i membre de la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme del Parlament, Mercè Civit.