En el conjunt de l'Estat espanyol, els preus van augmentar tres dècimes a l'octubre, però la taxa interanual va caure nou dècimes, fins al 3,6%, per l'abaratiment dels carburants i d'alguns aliments, com ara la llet, el pa, el pollastre i el peix fresc. L'IPC no se situava en el 3,6% des d'octubre del 2007.

A Catalunya, la taxa interanual també va recular nou dècimes --el setembre es va situar en el 4,5%-- gràcies a l'estancament en la pujada d'aliments i al descens dels preus dels carburants (-2,6%).

En contrapartida, a l'octubre va augmentar un 10% la partida de roba i calçat, que recull el comportament de la nova temporada d'hivern, i el preu de l'habitatge a Catalunya va escalar tres dècimes respecte al mes passat.

Per províncies, Girona es va mantenir al capdavant i va registrar una inflació interanual del 3,9%, per sobre de la mitja catalana, tot i que la dada va implicar una reculada retrocés d'1,2 dècimes. La va seguir Lleida, amb una taxa del 3,7%, i Barcelona i Tarragona, amb taxes del 3,6% i 3,3%, respectivament.