General Motors Europa necessita reduir, en almenys un 20%, la producció de vehicles l'any 2009. Aquesta reducció es distribuirà entre les plantes i els models de la forma "més equitativa possible" sense que suposi el tancament de cap planta i sense l'acomiadament forçós de cap treballador. A més la companyia calcula que necessita incrementar el seu capital en 590 milions d'euros de manera imminent. Així ho va explicar el representant de la planta saragossana de Figueruelas, Pedro Bona, a la comissió reduïda del Comitè Europeu i després de la seva volta de Rüsselsheim (Alemanya), on va participar en un encontre amb la direcció de la multinacional.

A Espanya, la reducció de General Motors suposarà passar d'una producció prevista de 415.000 unitats a 361.000, amb la consegüent reducció de jornada i salari per als treballadors. En aquest sentit, Bona no va descartar que l'empresa pugui presentar un nou expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a la planta de Figueruelas (Saragossa), amb l'objectiu de reduir la producció en aproximadament un 20%. Encara que també va assenyalar que existeixen altres possibles mesures.

La planta de Figueruelas, que actualment fabrica els models Corsa Meriva i Combi d'Opel, té en vigor un ERO que afecta 600 llocs de treball fins a l'1 de novembre de 2009.