Més de 200 treballadors de l'empresa Torraspapel de Sarrià de Ter van sortir ahir al migdia per manifestar-se fins al centre de Girona per expressar el seu rebuig a l'expedient de regulació d'ocupació anunciat fa uns dies per l'empresa i que afecta 213 treballadors d'aquesta fàbrica. La marxa va començar pocs minuts abans de dos quarts de dotze davant la planta i es van dirigir a peu fins al centre de Girona, on van acabar concentrats davant de la seu de la Subdelegació del Govern espanyol. Des del comitè d'empresa consideren "inviable" l'anunci de l'empresa de recol·locar la majoria dels treballadors. La manifestació va coincidir amb una vaga de 24 hores a la planta, que va tenir un seguiment total. Els treballadors també han programat aturades de vuit hores per als dies 15 (de 14 a 22 hores) i 17 (de 22 a 6 hores) i talls de carretera a la sortida de cada torn.

La plantilla es va manifestar sense incidents pels carrers del centre de Girona amb una pancarta amb el lema "No als 213 acomiadaments", amb crits que demanaven la dimissió de Montilla i de Zapatero i que reivindicaven el manteniment de tots els llocs de treball. Un cop davant de la seu de la Subdelegació del govern espanyol, els representants dels treballadors es van reunir uns vint minuts amb el subdelegat, Francesc Francisco-Busquets, a qui van lliurar un estudi d'una empresa exterior i un manifest.

Segons va explicar el president del comitè, José Luis González, li van demanar que les administracions s'"impliquin" i "lluitin" per Torraspapel, una "empresa històrica" que" té guanys. Pel que fa a l'anunci de l'empresa de la possibilitat de recol·locar bona part de la plantilla, des del comitè ho veuen "inviable" i "immoral". Afirmen que els números no els quadren i que a Catalunya només es podrien recol·locar una trentena de treballadors.

Avui el comitè, acompanyat de l'acalde de Sarrià, Roger Torent, es reunirà amb el conseller d'Innovació i Empresa Josep Huguet. El conseller de Política Territorial Joaquim Nadal, va dir ahir que "ens haurem de veure i hem d'intentar saber per quin motiu és la fàbrica de Sarrià de Ter la que ha de ser objecte d'un expedient de regulació més contundent".