L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, va afirmar "taxativament" que "en cap cas" l'Ajuntament permetrà "que s'especuli" amb el futur dels terrenys de la fàbrica Torrespapel, que la setmana passada va presentar un ERO que afecta 213 treballadors. Torrent va dir ahir que el municipi "no es pot permetre la desindustrialització i molt menys la requalificació de sòl industrial per residencial". Va fer aquestes declaracions després de la reunió que va mantenir amb representants dels treballadors i el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, que s'ha compromès a estudiar alternatives a l'ús de la cel·lulosa.

Huguet ha dit que la seva conselleria estudiarà "amb detall" els pròxims dies la situació del sector del paper perquè "l'empresa hauria de plantejar alternatives a l'ús de la cel·lulosa en altres línies de producció que no necessàriament han de ser el paper de sempre". Va dir que col·laborarà amb l'empresa perquè "si té voluntat de quedar-se a Sarrià trobi altres línies que no són les clàssiques". Va manifestatr que si ho fessin "els treballadors són prou assenyats i responsables per acceptar aquestes situacions si hi ha bona voluntat de les parts".

El conseller també buscarà la manera de poder negociar directament amb l'empresa. Va lamentat que l'ERO és "a escala espanyola" motiu pel qual sempre és "més complicat" perquè a l'Estat espanyol les empreses no estan obligades a fer un pla social.

En aquest sentit es va comprometre a parlar amb la consellera de Treball per veure si és possible que el ministre de Treball, Celestino Corbacho, delegui part de les negociacions a les autonomies afectades. També demanarà una visita amb el responsable a Madrid de l'empresa per comentar-li aquestes qüestions i saber els seus propòsits. Per a Huguet seria "lamentable" que la planta de Sarrià "que va ser la casa mare de tot el grup", "acabés pagant aquesta crisi, perquè significaria la mort del pare".

El president del comitè d'empresa de la fàbrica de Sarrià, va agrair les paraules dels polítics perquè se senten "acompanyats" i veuen que "mantenen l'optimisme en aquests moments tan difícils".

Precisament ahir, representants del comitè d'empresa es van reunir amb l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, qui va manifestar el suport del consistori als treballadors per una restruturació de plantilla que va qualificar "d'injusta i injustificada".