Els deutes impagats que les empreses i les persones residents a Espanya tenien amb bancs, entitats financeres o grans companyies a finals d'octubre ascendia a 22.762 milions, l'11,3 per cent més que al tancament de setembre, després d'augmentar ja el 10,3 per cent en el mes anterior. Segons dades d'Asnef-Equifax, els deutes s'han més que duplicat des que va començar 2008 i han augmentat un 120,24 per cent en l'últim any.

La planta de Ford a València paralitzarà la producció a partir de la primera setmana de desembre i durant tot aquest mes, fet que suposa deixar de fabricar al voltant de 9.000 vehicles Focus davant la caiguda de la demanda. Aquesta paralització, acordada per la direcció i el sindicat majoritari (UGT), se suma a la decisió adoptada per als dies 21, 24 i 28 de novembre, que es convertiran en jornades de vacances per a tota la plantilla.

El Japó, la segona economia del món, ha entrat oficialment en recessió després d'encadenar dos trimestres consecutius de contracció del PIB, cosa que no passava des de 2001, segons les dades que va aportar ahir el Govern. La dada del PIB d'entre juliol i setembre ha empès l'economia japonesa al fangar de la crisi: el Japó va crear durant el tercer trimestre un 0,4 per cent de riquesa menys que durant el mateix període de l'any anterior. D'aquesta manera el Japó se suma a la Unió Europea, que també ha entrat en recessió, i obre camí a la més que probable recessió dels Estats Units, que ja ha registrat un trimestre de contracció de l'economia.

Des d'un enllaç situat a la primera pàgina de la web de la Cambra de Girona, les empreses de la demarcació podran consultar les propostes de negoci que arribin de forma periòdica des de la ciutat romanesa de Buzau i en cas d'estar interessades en alguna d'elles, disposaran d'un formulari per fer arribar la seva resposta a la Cambra gràcies a la signatura d'un conveni de les cambres de comerç d'ambdues ciutats. Sis empreses gironines ja s'han interessat per aquest mercat en el transcurs d'una reunió a Buzau (a la imatge).

El banc nord-americà Citigroup planeja anunciar 50.000 acomiadaments, segons la cadena de televisió especialitzada en informació financera CNBC. Aquests acomiadaments podrien tenir lloc en els pròxims cinc o sis mesos, afegeix la CNBC, que cita fonts anònimes al corrent de la situació.

Si es confirma aquesta notícia, la plantilla del segon major banc dels Estats Units podria veure's reduïda a 300.000 llocs de treball a tot el món. El conseller delegat de Citigroup, Vikram Pandit, també tenia previst anunciar una retallada de les despeses del 20 per cent. Amb aquestes mesures, espera calmar els mercats i augmentar el valor de les accions de Citigroup.

Adolf Merckle, el cinquè alemany més ric, està en converses amb un nombrós grup de bancs per fer front a les milionàries pèrdues en una inversió fallida.

El Ministeri de Treball ha arribat a un acord amistós amb Telefónica per l'ERO per a 500 treballadors de la companyia, que preveia prejubilacions a partir de 48 anys.

El grup immobiliari Tremón, que ha sol·licitat el concurs voluntari de creditors, suporta un deute d'uns 1.000 milions d'euros d'euros amb un conjunt de 16 entitats financeres, van informar ahir fonts de la companyia. Entre els més afectats hi hauria el Banco Popular (200 milions), Bancaixa (100 milions) i Banco Pastor (95 milions).