Expedient que no es farà a través d'acomiadaments, segons la companyia, sinó recol·locant-los en altres centres de l'Estat o prejubilant-los. Fonts de Torraspapel han assegurat que dimecres vinent es tornaran a reunir a porta tancada seguint els 'procediments habituals' en un ERO, tot i que Torraspapel encara no l'ha presentat oficialment davant el Ministeri de Treball ni té data per fer-ho.

Representats de l'empresa Torraspapel, sindicats i comitè d'empresa s'han reunit durant tres hores a porta tancada en un hotel de Madrid. Segons fonts de la companyia, en aquests moments estan immersos en la pràctica habitual en aquest procediment d'informació als afectats sobre la intenció de presentar un ERO.

'Segueixen les negociacions', asseguren des de Torraspapel, prèvies i 'tècniques' a la presentació de l'ERO davant el Ministeri de Treball, i no davant la Generalitat, com volen els treballadors catalans. El motiu que esgrimeixen és que cal complir estrictament els requeriments legals que, segons ha afirmat, forcen la companyia a presentar l'ERO a Madrid.

En la primera sessió per informar sobre aquest pla de viabilitat, es va assegurar que la companyia no pretén fer 'acomiadaments' sinó que té la intenció de viabilitzar el futur de la companyia 'bàsicament a través de recol·locaions i plans de jubilacions' que s'hauran de negociar amb els treballadors. Una recol·locació podria afectar a la major part dels 400 treballadors afectats per l'ERO a tot l'Estat.

Dimecres vinent les parts afectades es tornaran a donar cita a Madrid per proseguir amb les negociacions.

De les 9 plantes de les que disposa Torraspapel arreu de l'Estat, dues tancaran, la d'Algesires a Cadis i la d'Amoerbieta al País Basc. Pel que fa a la planta de Sarrià de Ter (Gironès) i la de Barcelona no tancaran sinó que patiran una reestructuració. Torraspapel xifra l'afectació de les plantes de Catalunya en prop de 200 persones.