Transcorreguts els primers minuts de negociació, les accions de Repsol pujaven un 9,26%, fins a situar-se en 14,81 euros a les 11.06 hores, mentre que Criteria s'enfilava un 11,16%, a un preu de 2,59 euros.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit avui suspendre de manera cautelar la cotització dels títols de Repsol i Criteria abans de l'obertura del mercat, que han tornat al parquet a les 10.45 hores.

L'aixecament de la suspensió s'ha produït després que La Caixa i Criteria confirmessin a l'organisme que presideix Julio Segura que negocien "amb qui actua com a representant de Lukoil", en el sentit que si el grup rus arriba a un acord amb Sacyr "podria de manera paral·lela adquirir part de la participació indirecta que té La Caixa" en la petroliera a través del seu grup d'empreses d'inversió.

Els títols de Repsol van tancar ahir a un preu de 13,60 euros per títol, amb un descens del 2,5%, mentre que Criteria va caure un 2,9%, fins a 2,33 euros.

Les accions de Sacyr Vallehermoso, per part seva, pujaven un 16,58% a les 10.58 hores d'avui, fins a situar-se a un preu de 8,58 euros.