24 de novembre de 2008
24.11.2008
40 Años
40 Años

Els accionistes demanen que el Govern animi Lukoil a llançar una OPA a Repsol

Rajoy s'oposa a la venda per raons de "supervivència" i critica els que usen l'energia com a "instrument de poder"

24.11.2008 | 01:00

Possiblement els petits accionistes són dels pocs que veuen amb bons ulls l'interès de Lukoil per Repsol. De fet, el secretari general de l'Associació Espanyola d'Accionistes Minoritaris d'Empreses Cotitzades (Aemec), Javier Cremades, va advocar ahir perquè el Govern central animi a l'empresa russa a llançar una Oferta Pública d'Adquisició d'accions (OPA) sobre Repsol perquè els accionistes minoritaris de la petroliera puguin beneficiar-se també de la prima de control.

Falta d'intervenció
El president del PP, Mariano Rajoy, va tornar ahir a carregar contra el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero per la seva falta d'intervenció davant la possible compra de Repsol YPF per part de l'empresa russa Lukoil. En aquest sentit va assegurar que la seva oposició a aquesta operació és per raons de mera "supervivència" per a Espanya i els espanyols.
En aquest sentit, es va preguntar irònicament si el president electe dels Estats Units, Barack Obama, o el president de França, Nicolas Sarkozy, posarien en mans d'una empresa russa el subministrament energètic dels seus països. Així, va explicar que "per a nosaltres la llum, l'energia i la gasolina són un instrument de supervivència, per a altres són un instrument de poder i per fer política. No ho acceptarem", va finalitzar el líder del PP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema