En total, Caixa Girona s'ha adjudicat 35 MEUR (milions d'euros), que és l'import màxim que li corresponia atès que s'estableixen límits en funció de la dimensió de les entitats. L'entitat no descarta participar a les següents subhastes ni a les línies d'aval que el Tresor posarà properament a disposició de bancs i caixes.

Per a accedir a la subhasta, les entitats financeres han cedit al Fons actius de màxima qualitat creditícia. Entre aquests, hi ha cèdules hipotecàries o bons de titulització amb una qualificació de ràting mínima d'AA -altíssima qualitat-, superior a la que exigeix actualment el Banc Central Europeu a les seves operacions. Caixa Girona s'ha adjudicat 35 MEUR, l'import màxim que li corresponia ja que s'estableixen límits en funció de la dimensió de les entitats.

Segons va explicar durant l'Assemblea General Extraordinària el director general de l'entitat Caixa Girona, Jordi Blanch, 'tot i que Caixa Girona manté una posició de liquiditat comparativament molt bona, tant el termini atorgat de dos anys per al finançament de la subhasta, molt superior als sis mesos que permet el Banc Central Europeu, com el tipus d'interès fixat, que és del 3,33 %, constitueixen, en les actuals condicions de mercat, una ocasió immillorable per incrementar els nivells de liquiditat que han de permetre seguir atenent satisfactòriament la demanda de crèdit dels clients'.

Per aquest motiu, Caixa Girona no descarta participar en les següents subhastes que convocarà el Fons, ni en les línies d'aval que el Tresor posarà properament a disposició de bancs i caixes. A més de Caixa Girona, entre les entitats que han fet pública la seva participació a la primera subhasta d'actius financers hi ha també el Banc Sabadell, la Caixa, Caixa Catalunya, BBK, Kutxa, Caja Vital i Caja Duero.

Capacitat de finançament garantida

Durant l'Assembla General, Jordi Blanch també va llançar un missatge tranquil?litzador. 'Si tenim en compte l'actual rati de liquiditat, la nostra posició neta prestadora en el mercat interbancari, i el factor realment decisiu: que més del 80 % del finançament obtingut dels mercats financers internacionals té venciments a partir de l'any 2011, ara, amb les mesures públiques de recolzament que s'implementaran, cal concloure que la capacitat per finançar a empreses i famílies està garantida', va manifestar.

El director general també va indicar que donar a conèixer la participació de Caixa Girona a la subhasta era 'un signe de normalitat'. En aquest sentit, Jordi Blanch va declarar: 'Per la nostra voluntat de transparència informativa i pel caràcter molt positiu de l'operació, sobretot qualitativament, creiem que cal donar-la a conèixer perquè es valorarà molt favorablement, i això constitueix un signe de normalitat'.