24 de novembre de 2008
24.11.2008
Vaga

Els sindicats d'una subministradora de combustible d'aeronaus anuncien aturades que afectaran l'aeroport de Girona

24.11.2008 | 11:55

Els sindicats de l'empresa SLAC SL, dedicada al subministrament de combustible d'aeronaus, han convocat una vaga amb aturades parcials de dues hores en cada torn per als pròxims dies 25 (demà dimarts) i 27 de novembre i 5 i 8 de desembre davant el bloqueig del conveni col·lectiu. Entre els aeroports que se'n veuran afectats per les aturades hi ha el de Girona-Costa Brava.

La Federació d'Indústries Tèxtil-Pell, Químiques i Afins de CCOO, la Federació d'Indústries Afins d'UGT, i la Federació de Sindicats de les Indústries Químiques de CGT, han decidit convocar conjuntament aquesta vaga. El motiu fonamental de la convocatòria és "la negativa de la direcció de l'empresa a mantenir la retribució variable que s'abona als treballadors en l'actualitat, consistent en una paga que representa entre el 5% i el 10% del salari base", van ressaltar.

Les aturades es realitzaran en els centres de treball que SLCA té en tot Espanya, de manera que els treballadors pararan en els aeroports de Valladolid, Vitòria, Sant Sebastià, Girona, Reus, València, Sabadell, Albacete, l'aeròdrom de Castelló, Burgos, Palma de Mallorca, Eivissa, Maó, Bilbao i Ciudad Real.

Aquesta empresa està participada al 50% per Repsol i un altre 50% per BP, fruit de la fusió de tres empreses anteriors, que no es regien per cap conveni o pacte sindical. En el mes de març es va iniciar una negociació per a la firma d'un conveni col·lectiu.

Els representants sindicals van ressaltar que "la seva actitud ha estat en tot moment dialogant, ja que les reivindicacions realitzades combinaven la recerca d'un acord amb la consciència que es partia d'una realitat complexa que comportava dificultats i els obligava a ser flexibles". Segons la seva opinió, la direcció de l'empresa "no ha mantingut una actitud facilitadora, sinó de menyspreu, ja que d'una reunió a una altra no complia els compromisos que al seu moment anàvem adoptant", van lamentar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema