El Ministeri d'Indústria ha fixat els serveis mínims en el 50% dels subministraments a vols internacionals, en el 100% del subministrament dels vols interilles a Balears i els que connectin la Península amb Balears, Canàries i Melilla i en el 50% dels vols nacionals, diferents als que operin entre les illes, que publica avui en el 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

Les aturades es faran en els centres de treball que SLCA té a tot Espanya, de manera que afectaran els aeroports de Girona, Reus, Sabadell, Valladolid, Vitòria, Sant Sebastià, València, Albacete, l'aeròdrom de Castelló, Burgos, Palma de Mallorca, Eivissa, Maó, Bilbao i Ciudad Real.

La vaga ha estat convocada conjuntament per la Federació d'Indústries Tèxtil-Pell, Químiques i Afins de CCOO, la Federació d'Indústries Afins d'UGT i la Federació de Sindicats de les Indústries Químiques de CGT.

El motiu fonamental de la convocatòria és "la negativa de la direcció de l'empresa a mantenir la retribució variable que s'abona als treballadors actualment, consistent en una paga que representa entre el 5% i el 10% del salari base", han ressaltat.

Aquesta empresa està participada al 50% per Repsol i un altre 50% per British Petroleum, fruit de la fusió de tres empreses anteriors, que no es regien per cap conveni o pacte sindical. En el mes de març es va iniciar una negociació per firmar un conveni col·lectiu.

Els representants sindicals van ressaltar que "la seva actitud ha estat a cada moment dialogant, ja que les reivindicacions fetes combinaven la recerca d'un acord amb la consciència que es partia d'una realitat complexa que comportava dificultats i els obligava a ser flexibles".

Segons la seva opinió, la direcció de l'empresa "no ha mantingut una actitud facilitadora, sinó de menyspreu, ja que d'una reunió a una altra no complia els compromisos" que en el seu moment anaven adoptant, han lamentat.