Abans de presentar l'expedient, que afecta nou treballadors, l'empresa ja havia passat per dificultats arran de la crisi econòmica. De fet, els 26 membres de la plantilla tot just aquesta setmana han cobrat la nòmina del mes d'octubre. Entre els clients més destacats de la càrnia hi ha la cadena de supermercats Caprabo.

L'empresa es dedica principalment a envasar carn procedent de la cooperativa, tot i que també fan processos d'especejament. Compta amb 26 persones en plantilla i es troba situada al carrer camí de Riudellots del polígon industrial Les Ferreries de Campllong. Precisament, ara fa dos anys, la direcció va fer una forta inversió per adequar i ampliar la nau, i ara la crisi econòmica ha passat factura a les seves finances.

La manca de liquiditat en què es troba immersa, principalment perquè s'ha tancat l'aixeta dels crèdits, ja va comportar que la plantilla no cobrés la nòmina del mes d'octubre. Per resoldre la situació, la direcció i la plantilla van acordar un permís retribuït; és a dir, que els treballadors deixaven d'anar a la fàbrica durant uns dies però els cobraven igual.

Tot just a principis d'aquesta setmana, l'empresa va pagar el mes d'octubre que devia als treballadors. Però, a més de la manca de diners, les comandes de carn també han davallat. Això ha comportat que la direcció hagi presentat al Departament de Treball un ERO temporal de sis mesos que afecta nou treballadors de la plantilla.

Els treballadors afectats per l'ERO i la direcció de l'empresa estan negociant l'expedient. Entre d'altres, sobre la taula hi ha la discussió sobre els terminis en què els afectats hauran d'anar a l'atur. Envasats Càrnics Girona S.L. té entre els seus principals clients la cadena de supermercats Caprabo.