Els governs de la Unió Europea (UE) van donar ahir el seu vistiplau a la proposta de Brussel·les de rebaixar les tarifes de l'enviament de missatges a mòbils (SMS) i de la descàrrega de dades a l'estranger, una mesura a la qual Espanya s'oposa. Els ministres responsables de Telecomunicacions de la UE van aprovar una orientació general sobre la reducció dels preus per l'ús del mòbil a l'estranger ("itinerància") que ara haurà d'examinar el Parlament Europeu.

En concret, la mesura preveu la rebaixa de les tarifes majoristes dels SMS enviats des d'un altre país d'una mitjana de 0,29 euros a un màxim de 0,11 euros (sense IVA), i per descàrrega de dades a un euro per megabyte. Espanya i la República Txeca van criticar la proposta, al considerar que pot portar als operadors a pujar el preu d'altres serveis.

El secretari d'Estat de Telecomunicacions, Francisco Ros, va indicar que Espanya està a favor que el consumidor es beneficiï de tarifes més baixes, però va discrepar sobre les "formes".

Al seu judici, cal establir "garanties" i un "equilibri suficient de qualitat i tarifes" entre els diversos serveis. Ros va assenyalar que la "intervenció" en els preus minoristes és "incompatible" amb la reforma del marc normatiu comunitari, aprovat ahir.