A través de les seves filials Mecalux USA i Mecalux Mèxic, la companyia que presideix José Luis Carrillo ha adquirit actius a Pontiac (Illinois), i Sumter (Carolina del Sud), així com la xarxa comercial, els drets de propietat industrial i les filials mexicanes del grup, propietàries de plantes situades a Mexicali i Matamoros.

La catalana Mecalux ha adquirit el gener del 2007 una opció de compra sobre Interlake per valor de 5,8 milions euros que li permetia adquirir la companyia en valor d'un múltiple d'entre set i vuit vegades l'Ebitda consolidat del grup abans d'acabar el 2008.

El passat 4 de novembre, la firma catalana va decidir no exercitar l'opció de compra. Tot i això, segons fonts de Mecalux, les noves condicions econòmiques de l'operació, així com els avantatges en la legislació estatunidenca suposen ara una "bona oportunitat" d'inversió per incrementar la seva presència als EUA i a Mèxic.

Segons el procediment per a aquests casos als EUA, Interlake haurà de presentar ara una sol·licitud de declaració d'insolvència. Conforme a aquest procediment, la compravenda està subjecta, entre d'altres condicions, al fet que cap tercer presenti una oferta de compra, a la subhasta pública que es convocarà en aquest efecte.

La formalització de la compravenda, una vegada complertes en aquest cas les condicions de l'operació, tindria lloc al llarg del primer trimestre del 2009.

Mecalux disposa actualment de vuit centres productius: a Espanya (Barcelona, Gijón i Palència), Polònia (Gliwice), als Estats Units (Chicago), Mèxic (Tijuana), al Brasil (Sao Paulo) i a l'Argentina (Buenos Aires).