03 de gener de 2009
03.01.2009
40 Años
40 Años

Indústria limitarà la temperatura dels locals públics per estalviar energia

No podrà superar els 21 graus a l'hivern ni baixar dels 26 graus durant els mesos d'estiu

03.01.2009 | 01:00
Posar el termostat per sobre els 21 graus a l´hivern estarà prohibit, segons l´ordre d´Indústria.

La temperatura als edificis i locals d'ús públic, com bars, botigues o cines, no podrà superar els 21 graus a l'hivern ni baixar dels 26 graus a l'estiu, segons l'ordre que prepara el ministeri d'Indústria, amb l'objectiu d'avançar en l'estalvi energètic.
El gabinet, dirigit per Miguel Sebastián, va informar ahir que la nova normativa serà de compliment obligat en edificis i locals d'ús administratiu (oficines administratives), comercial (botigues, supermercats, centres comercials, restaurants, bars, etc.), cultural (teatres, cines, auditoris, etc.) d'oci (sales de ball i sales d'exposició), i als edificis destinats a estacions de transport de persones i aeroports.
No hauran de complir amb les limitacions de temperatura els recintes que justifiquin la necessitat de mantenir condicions ambientals especials ni aquells que utilitzin fonts d'energia renovable o energia residual.
La norma s'emmarca dins del Pla d'Estalvi d'Energia que persegueix reduir el consum energètic d'Espanya en 87,9 milions de tones de petroli i rebaixar les emissions de CO2 en 238 milions de tones.

Certificat d'eficiència
D'altra banda, el ministeri d'Indústria ultima un Reial decret, que previsiblement s'aprovarà abans de maig, que obligarà que tots els edificis, de nova construcció o no, disposin d'un certificat d'eficiència energètica quan es venguin o lloguin.
El departament que dirigeix Miguel Sebastián ampliarà així la normativa vigent, que estableix aquesta obligació només en el cas dels edificis de nova construcció i dels existents que pateixin modificacions, reformes o rehabilitacions. Aquestl Reial decret suposa la transposició de la Directiva europea, del 16 de desembre de 2002, sobre eficiència energètica dels edificis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit