Iberia es va veure obligada ahir a cancel·lar un total de 31 vols en una jornada en la qual va comptabilitzar retards, d'una durada mitjana d'una hora, en el 66% de les seves operacions. Les esmentades alteracions es van produir malgrat que la companyia va optar per contractar 23 vols per pal·liar els efectes de la suposada vaga de zel que estaria portant a terme el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) des del passat 4 de desembre.

El nombre d'empreses que va sol·licitar el concurs de creditors a Catalunya el 2008 va superar les 654, fet que va suposar el triple respecte a l'any passat i va representar el 23% del total de concursos a Espanya, segons el barem elaborat per Pricewaterhouse Coopers (PwC) a partir de les dades publicades en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Els 654 concursos de creditors presentats l'any passat van ser un 157% més que els 254 registrats el 2007.

La direcció i el comitè d'empresa de Seat a Barcelona van concloure ahir sense acord l'última reunió negociadora del període de consultes sobre el segon expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal presentat per la marca el passat 17 de desembre i que afectarà un màxim de 5.300 treballadors entre febrer i juny en les factories de Martorell i Zona Franca. La Generalitat disposa ara de 15 dies per emetre una resolució.

Les reserves en moneda estrangera en l'Eurosistema van ascendir fins als 373.200 milions d'euros, després d'augmentar en 12.500 milions en la setmana que va finalitzar el 31 de desembre. D'aquesta manera, el Banc Central Europeu (BCE) va informar ahir que el canvi es va deure principalment a reclassificacions comptables, així com les operacions de cartera i per compte de clients i a l'efecte de la revaloració trimestral de les partides del balanç.