El comitè d'empresa i els representants dels treballadors de l'empresa Torraspapel van acabar ahir les dues reunions previstes amb la direcció de la companyia a Madrid sense arribar a cap acord entre les dues parts. En les negociacions per tractar principalment els acomiadaments, regularitzacions, prejubilacions i recol·locacions en les diferents empreses que la companyia té a la resta de l'Estat, resten ara a l'espera de la reunió que avui tornaran a mantenir a la capital espanyola on s'espera, segons el president del comitè d'empresa, Josep Lluís González, aconseguir els interessos dels treballadors i que, de moment, l'empresa no vol acceptar. Torraspapel a Sarrià de Ter és una de les afectades.

Un dels punts que es va tractar a la reunió d'ahir va ser el de la situació dels treballadors d'Algesires. Fins ara el conflicte en aquella fàbrica era un tancament i arran d'això es va voler presentar un pla de viabilitat. En un principi l'empresa el va rebutjar principalment per la distribució d'horaris. Tal com va assenyalar ahir González a aquest diari, "ara tots estan per negociar les prejubilacions, indemnitzacions i recol·locacions". Per tant, i no només a Algesires sinó amb la situació de la resta de treballadors, incloent-hi els de Torraspapel, González va assegurar "que s'està treballant en aquest tres punts sobre la taula".

En un inici, el comitè d'empresa va presentar un pla social de viabilitat i amb aquest es va arribar a afegir la central de Barcelona, també afectada. Els d'Algesires s'hi van unir amb un pla de viabilitat pràcticament igual.

La primera de les reunions va tenir lloc ahir al matí entre el comitè d'empresa de Sarrià de Ter i la direcció de Madrid, en què es va parlar de les inversions que es volen fer a Sarrià i també de la plantilla. Pel que fa al primer punt, segons González, "s'hi està quasi d'acord" excepte un tema de presa, maquinària en què l'empresa considera que per fer paper "s'ha d'anar al que estan plantejant ells". "Ells plantejen unes inversions de sis milions, i nosaltres de més".

Malgrat els primers acostaments, en quant a temes d'inversions la direcció d'empresa només va acceptar, segons el president del comitè, "les que s'estan plantejant". L'empresa vol deixar de fer el paper estucat. González va assegurar que l'empresa té estudis fets de 128 persones al centre i "d'aquí no volen baixar".

Prejubilacions a Sarrià de Ter

Pel que fa a Sarrià de Ter, en les reunions d'ahir hi continuava havent el mateix, "que ja es va plantejar sobre la taula" les recol·locacions i les prejubilacions que és el que encara s'esta discutint a Madrid". Ahir se'ls va explicar els temes legals i falta acabar de determinar o discutir el percentatge que aportarà l'empresa.

Un dels exemples que, segons González, els van explicar va ser el d'una persona de 55 anys.

Des del comitè d'empresa i els representants veuen que ara falta posar-se d'acord en la quantitat econòmica mentre ells asseguren que no saben la quantitat que parlen i això es el que s'ha d'aconseguir.

En el millor dels casos, en què ells demanen el 100% de la base reguladora i del jornal fins als 65 anys. "És evident que els expedients que s'estan presentant no van per aquí". Ara resten a l'espera de negociar fins on es pot arribar. González, malgrat tot, manté les esperances en la reunió de demà ja que "avui no hi ha res en concret" on s'espera només saber la quantitat com el principal punt de discussió.