Huguet ha dit que, tot i aquesta situació de crisi, hi ha alguns sectors que estan creixent i n'hi ha que tenen possibilitats de creixement com el de la distribució i tractament d'aigua, el sector hospitalari i farmacològic o el gastronómic, entre d'altres. Huguet ha dit que el que cal fer ara és ajudar a renovar a les empreses dels sectors que tinguin més futur.

Huguet ha admès, en una entrevista al programa 'Els matins', de TV3, que és possible que algunes empres, quan venen periodes com aquests, aprofiten per acomiadar treballadors en un nombre més elevat del que seria raonable. 'És cert que pot haver-hi el risc, a vegades amb mala fe, a vegades per les males perspectives que s'aprofiti la situació' i ha advertit que la negociació és entre els sindicats i les empreses i que el Govern el que pot fer i fa és controlar que aquest procés es faci correctament.

Huguet ha explicat que el pla integral del sector de l'automoció que presentarà el govern estatal és fruit d'una conversa entre el president Montilla i ell mateix amb els ministres d'Indústria i Treball. Huguet ha afegit que el que han fet ha estat reunir-se amb la patronal i els sindicats per presentar un conjunt de propostes al govern de Madrid per afavorir el sector de l'automoció. ' Crec que la situació és prou complicada com per que algunes d'aquestes propostes siguin assumides com a una aportació a la incentivació de la demanda. Per que si no s'apliquen hi ha empreses que no resistiran gaire mesos més', ha dit.

Huguet ha explicat que, a més, empreses que es dediquen al ram de l'automoció tenen la possibilitat de reorientar la seva activitat per destinar la seva producció a la tecnologia mèdica, l'aeroespacial o altres. Respecte de la possibilitat d'eliminar l'impost de matriculació, ha admès que és una petició que es pot fer com a mesura temporal d'incentivació de la indústria.

Respecte del finançament, Huguet ha dit que Catalunya és la que va 'obrir el meló' i ha reclamat el paper de lideratge de Catalunya en l'economia. Huguet ha posat com a exemple el cas de l'automoció, tot dient que a Catalunya hi ha el 35% de les empreses del sector i que cal que es prengui una actitud proactiva. Tornant al finançament, ha dit que després de la ronda d'entrevistes amb tots els presidents autonòmics, Catalunya és l'única que ha dit que no hi està d'acord. Huguet també ha admès que, en cas que s'arribi a un acord el febrer, caldrà encara uns quants mesos per fer els canvis legislatius que calen per poder aplicar l'acord i que això, com a molt aviat, pot quedar enllestit abans de l'estiu.