L'empresari de moda Armand Basi va morir ahir als 84 anys d'edat després d'una llarga malaltia, segons que han informat fonts d'aquesta empresa tèxtil i de complements de moda. El dia de Nadal de 2007 va morir el seu germà Josep, als 88 anys d'edat, amb el qual va fundar la firma de moda Armand Basi. L'empresa té també la concessió des de 1962 de la creació, fabricació i distribució dels productes de La Chemise Lacoste a Espanya.

Armand Basi ha estat una de les empreses tèxtils i de moda que ha sabut sortejar totes les dificultats amb les quals s'ha enfrontat les últimes dècades la indústria tèxtil catalana, afectada en molts casos per tancaments o pel trasllat de la producció a països del Tercer Món.

La família Basi va iniciar les seves activitats el 1948 en un taller artesà a Badalona, on van començar a fabricar peces de punt que es distribuïen en la postguerra en establiments de qualitat de tot Espanya.

La marca Armand Basi va ser creada el 1987 amb vocació internacional i amb un disseny d'avantguarda que permetés la seva exportació a l'estranger per mitjà de botigues pròpies i de franquícies.

Des de l'any 1994, Basi es comercialitza a Europa, Amèrica del Nord i Àsia i, el 1995, es va inaugurar la primera botiga Armand Basi a Londres, que es va sumar a les obertures a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Puerto Banús, Vigo i Dubai i diferents aeroports internacionals.

Armand Basi no només produeix moda tèxtil, sinó també calçat i marroquineria, a més de tenir llicències de rellotges, fragàncies, ulleres, joies i roba de llar.

La firma, amb fàbrica, oficines centrals i el centre de disseny a Badalona i magatzem a Barberà del Vallès, va facturar 117,5 milions d'euros el 2007.