Els Serveis Territorials del Departament de Treball de la Generalitat han rebutjat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat pel fabricant de tancaments de PVC Cotec, amb seu a Riudellots, i que afectava un total de 40 treballadors.

La resolució, que es pot recórrer, considera que no queda acreditada la necessitat de rescindir els contractes i que aquesta mesura sigui necessària per superar la situació econòmica negativa per la qual passa l'empresa. Segons diverses fonts, la Inspecció de Treball ja havia informat desfavorablement de la presentació de l'ERO.

La direcció de l'empresa va presentar un ERO el passat 14 de novembre que, inicialment, afectava 59 treballadors i que, posteriorment, va rebaixar fins a 40 al·legant la baixada de comandes a causa de la crisi del sector de la construcció residencial.

El passat desembre, un grup de treballadors es va manifestar davant de l'empresa per demanar millors condicions en la negociació que mantenien empresa i comitè respecte a les indemnitzacions d'acomiadament. Aquell dia, el director general de Cotec, Jordi Bell-lloch, va oferir la possibilitat als muntadors que havien de ser acomiadats -una vintena dels 40 treballadors afectats per l'ERO- que es puguin establir com a autònoms i l'empresa els contractaria sempre que la producció anés bé i els calgués un reforç.

De moment, però, no es farà efectiu cap acomiadament, confirmant la línia dura anunciada pel Departament de Treball, de no autoritzar cap ERO que no estés plenament justificat.