El president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, creu que Catalunya, per el seu pes i la dimensió de les seves exportacions i inversions, pot fer propostes molt vàlides al conjunt de l'economia espanyola per trobar ponts de sortida al cicle de recessió. Valls veu positiva la invitació que va fer el conseller d'Economia, Antoni Castells aquest passat dilluns al Cercle Financer quan va demanar la implicació dels empresaris catalans en donar solucions a la política espanyola per sortir de la crisi. Tot i això, el president de la Cambra creu que per 'articular' aquesta participació el plantejament hauria de venir des del govern central i 'la veritat és que darrerament no ens demanen massa coses'.

Miquel Valls coincideix amb moltes de les reflexions que va fer el conseller d'Economia i Finances en el transcurs de la conferència que va pronunciar en el Cercle Financer i especialment pel que fa a la invitació que va llençar a participar a l'empresariat donant solucions a la resolució de la crisi econòmica.

Valls creu que des de Catalunya això s'ha fet durant els últims mesos i recorda que en el transcurs del període de màximes dificultats de la indústria de l'automòbil, les propostes que es van presentar des de Catalunya van servir per fer un pla d'ajuts que van recollir la majoria de les comunitats autònomes i que ha estat molt positiu per a la indústria del sector.

En relació amb els aspectes que Catalunya podria aportar solucions, Valls està convençut que els empresaris catalans tenen molt a parlar en l'àmbit de la internacionalització. El president de la Cambra recorda que el 30% de les exportacions espanyoles surten des de Catalunya.

Miquel Valls també coincideix amb el conseller Castells de què aquest alt grau d'internacionalització de l'economia catalana farà que la sortida de la crisi sigui des de Catalunya abans que la resta de l'economia espanyola.

En el sector de la noves tecnologies, la medicina, el sector sanitari i la biotecnologia, Catalunya també pot aportar solucions, atès que en aquest sectors manté el lideratge amb escreix en relació amb la resta de territoris de l'estat espanyol, explica Valls.

Tot i això, Miquel Valls assegura que per articular aquestes aportacions seria convenient que el plantejament d'implicació vingués des del govern espanyol i, la veritat, és que últimament no ens demanen massa coses'.

El model de concertació català, concretat en l'Acord Estratègic, i propiciat pel Govern, és per a Valls un model que seria útil per al conjunt de l'Estat. 'L'altre cosa és que ens facin cas', conclou.