Iberia ha cancel·lat uns 430 vols per als propers dilluns i dimarts, d'un total aproximat de 2.000 enllaços programats, per la vaga convocada pels sindicats de tripulants de cabina Sitcpla i CTA, segons ha informat l'aerolínia a la seva web.

Dels prop de 1.000 vols diaris previstos, s'anul·laran uns 360 vols domèstics i uns 70 vols internacionals durant els dos dies d'aturs.

Madrid i Barcelona, els més castigats

L'aeroport més afectat serà Madrid-Barajas, amb un total de 210 vols cancel·lats, seguit del de Barcelona-El Prat, amb 57 vols suprimits.

La majoria dels vols cancel·lats afecten a rutes domèstiques des de Madrid a Barcelona; Màlaga, Sevilla, Granada i Jerez; a Alacant i a València; a Santiago,a La Coruña i a Vigo; a San Sebastián i a Bilbao, a Pamplona, a Astúries i a Santander.

Els vols d'Iberia operats per Vueling, Air Nostrum i altres companyies en codi compartit no es veuran afectats per la vaga.

Iberia, que lamenta els inconvenients que la vaga pugui ocasionar i assegura que farà "tot el possible per a minimitzar el seu impacte", ha flexibilitzat les condicions de les tarifes per a facilitar els canvis als clients que hagin de volar aquests dies.

Demanen un augment salarial

D'aquesta forma, els passatgers amb bitllets per als vols afectats podran sol·licitar canvis de dates o reemborsaments fins al pròxim 15 de novembre, amb una validesa per al nou bitllet, si escau, fins al 31 de març del 2010.

L'aturada, que contarà amb una segona jornada els dies 10 i 11 de novembre, coincideix amb l'anunci per part de l'aerolínia espanyola de congelar salaris, portar a terme jubilacions anticipades, així com de engegar un nou Pla Director per a plantar cara a la caiguda d'ingressos i a la reducció de la demanda.