La Direcció General de Comerç de la Generalitat ha autoritzat la implantació de dos centres comercials a les comarques de Girona, concretament a Lloret de Mar i a Palafrugell, segons va informar el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

D'acord amb el projecte presentat per la societat Parc Comercial de Palafrugell, SL, la superfície de venda del centre baixempordanès és de 14.511 metres quadrats. També inclou un gran establiment dedicat a la venda d'electrodomèstics i electrònica de consum -amb una superfície de venda de 2.070metres quadrats- i un establiment dedicat a la venda d'articles i complements esportius -amb una superfície venda de 1.577 metres quadrats- . Aquests dos últims establiments s'adeqüen al dimensionament que el PTSEC preveu específicament per a aquest municipi: 2.074 metres per a la venda d'electrodomèstics i electrònica de consum i 1.500 m metres per a la venda d'articles i complements esportius.

Comerç també ha atorgat la llicència comercial per a la implantació d'un centre comercial a Lloret de Mar amb una superfície de venda de 4.055 metres quadrats, dels quals 1.500 es destinaran a supermercat i la resta, a galeria comercial.

El projecte, presentat per la societat Development Diagnostic Company SL, assenyala que el centre comercial es localitzarà a l'antiga plaça de toros del municipi.

Els dos projectes s'adeqüen al Pla Territorial Sectorial d'Equipaments Comercials (PTSEC) 2006-2009 a les comarques de Girona, que és de 20.302 metres quadrats.

Aquesta és l'última sessió de la Comissió d'Equipaments Comercials, atesa la previsió d'aprovació, en la sessió del Govern del 22 de desembre vinent, del Decret llei d'ordenació dels equipaments comercials. Per tal d'adaptar la legislació en matèria d'equipaments comercials a la Directiva de Serveis comunitària, la nova normativa catalana no recull la intervenció de la comissió en el règim d'autorització dels equipaments comercials.