Caixa Girona (Gironès) ha confirmat avui també que l'entitat ha obert converses amb La Caixa per a una eventual fusió, si bé adverteix que de moment no s'ha adoptat pels òrgans de govern competents "cap decisió específica sobre el particular".

En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la caixa gironina afirma que, després de l'aparició avui de notícies sobre l'obertura d'un procés de negociació per a una eventual fusió entre aquesta entitat i La Caixa, "compleix a Caixa Girona posar en públic coneixement que s'han obert converses sobre això entre les dues entitats".

Aquestes converses s'han dut a terme "sense que fins ara s'hagi adoptat pels òrgans de govern competents cap decisió específica sobre el particular", precisa en la seva nota Caixa Girona.

"Qualsevol acord que pogués prendre's a l'efecte serà objecte de comunicació pública en temps i forma, segons el previst per la normativa aplicable", conclou la caixa gironina en la seva nota enviada a la CNMV.

Prèviament, la Caixa també havia confirmat els contactes entre les dues caixes catalanes i assenyalava que el procés "està pendent de diverses reunions, i subjecte a l'aprovació dels òrgans de govern de les dues entitats".

El consell d'administració de Caixa Girona, que va rebutjar incorporar-se a la fusió de les caixes del Vallès d'Unnim el mes de març passat, ara haurà d'analitzar una fusió amb la primera caixa d'Espanya.

La reunió del consell està prevista per a dilluns que ve, dia 31 de maig, i l'operació compta amb el vistiplau del Banc d'Espanya i la Generalitat.