Cadaqués 'made in Xina'. Aquesta és la idea del grup d'empresaris xinesos de la companya China Zhang Zhou que pretén construir una ciutat de vacances a la badia de Xiamen inspirada en la vila de Cadaqués (Alt Empordà). L'alcalde de la població, Joan Borrell, destaca la 'satisfacció' que el municipi de la Costa Brava tingui projecció mundial i que sigui reconegut arreu per les seves característiques mediterrànies. Aquest dilluns la delegació xinesa ha de visitar el municipi de l'Alt Empordà per fer una ruta turística i conèixer la fisonomia i les característiques arquitectòniques de la vila. Borrell destaca que l'Ajuntament no ha vist el projecte i que encara no saben quina vinculació hi tindran.

El projecte del grup d'empresaris xinesos de la companyia China Zhang Zhou vol construir un complex turístic a la badia de Xiamen, al sud-est de la Xina, en una zona que té un notable creixement econòmic. Després d'haver sospesat moltes altres poblacions costaneres, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Joan Borrell, els empresaris de la Xina han triat Cadaqués per les seves característiques arquitectòniques mediterrànies.

Borrell ha destacat la 'satisfacció' que tenen davant d'aquest projecte ja que deixa entreveure que Cadaqués, tot i ser un poble 'petit' té projecció mundial i és conegut arreu. No obstant, l'alcalde de la població, ha remarcat que el consistori no ha vist el projecte i que encara no saben quina vinculació hi tindran. Tot i això, Borrell ha destacat que estan d'acord amb la idea sempre i quan el projecte tingui finalitats positives de 'clonar' el municipi de l'Alt Empordà.

A més, segons ha explicat l'alcalde, la primera idea que els empresaris xinesos han comentat al consistori altempordanès, és que la ciutat de vacances inspirada en Cadaqués comptaria amb allotjaments, centres comercials i fins i tot un parc temàtic.

La delegació xinesa visitarà el municipi

Aquest dilluns està previst que els empresaris xinesos visitin Cadaqués per veure en primera persona la població de la Costa Brava. Segons ha explicat l'alcalde de la vila, s'ha preparat una visita turística guiada, que comptarà amb traductors, per tal de recórrer els carrers del municipi. Borrell explica que la delegació xinesa està molt interessada en els temes culturals, tradicionals i urbanístics i per aquest motiu visitaran a fons el nucli antic de la vila. La visita turística, que es fa normalment als turistes que venen a Cadaqués, s'ha adaptat als empresaris xinesos per tal de mostrar-los tot el que volen conèixer.

Cadaqués ja existeix a la República Dominicana

L'alcalde de la vila de l'Alt Empordà, també ha explicat, que la idea de la delegació xinesa no és 'pionera' al món perquè que la reproducció del municipi de Cadaqués ja s'ha fet a la República Dominicana. Es tracta, també, d'un complex turístic inspirat en les característiques arquitectòniques de la vila mediterrània situat en ple cor del Carib.