El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya i de la Confederació Espanyola de Comerç, Miguel Ángel Fraile, va augurar ahir que la pròxima campanya de rebaixes d'estiu serà bona, després de mesos amb ?menys consum de l'habitual que en èpoques de bonança, i va pronosticar un balanç igual que el de l'any passat a pesar de l'increment de l'IVA a partir de l'1 de juliol.

En una entrevista a Catalunya Informació, Fraile va assegurar que no preveu que aquest increment es noti en les rebaixes perquè tots els productes que s'ofereixen van ser adquirits amb l'IVA actual, abans de la pujada. De fet, a partir de dijous, entrarà en vigor l'increment d'IVA que va incloure el Govern en els Pressupostos Generals de l'Estat de 2010, i que elevarà dos punts el tipus general, fins al 18%, i un punt el tipus reduït, fins al 8%.

No obstant això, Fraile va afirmar que esperen notar i tenir constància d'aquest efecte a partir de tardor i va constatar que hi haurà una relació negativa en els preus i els costos.