El secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha dubtat aquest diumenge que la pujada de l'IVA prevista pel govern espanyol per al dijous vinent, 1 de juliol, aconsegueixi l'objectiu de recaptar més diners per eixugar el dèficit públic.

Segons ha dit Fraile a Catalunya Informació, el moment que s'ha triat per apujar l'IVA no és el més adequat, atès que el que cal ara és 'que la gent compri coses'. Per això opina que si l'augment de l'impost té un fre en el consum, fet que ha considerat 'probable', l'objectiu de recaptar més diners 'no es complirà'.

Fraile ha advertit que la puja de l'IVA provocarà un efecte cascada a les empreses que les obligarà a 'fer esforços interns', perquè el consumidor 'no està disposat a pagar més'. Tot i això ha assegurat que una certa repercussió al preu final dels articles serà molt difícil d'evitar.

El secretari general de la Confederació del Comerç recorda que el sector travessa un moment complicat, i que l'any passat es van perdre a Catalunya 'entre 15 i 20.000 llocs de treball'. Afegeix que 'si la demanda continua a la baixa' caldrà 'reduir més llocs de treball i tancar punts de venda'.

Pel que fa a les necessitats del sector Fraile ha dit que falta 'finançament', en al•lusió a la manca de crèdit per part de les entitats financeres, més 'estabilitat' per poder 'mantenir els llocs de treball' i 'més confiança' perquè les famílies puguin comprar, un fet que només s'aconsegueix 'si l'economia del país es va redreçant'.