La Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA) confiava ahir a tancar un acord amb Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) en poques hores. Al tancament d'aquesta edició, no descartaven un acord imminent, que es podria pactar avui mateix. El portaveu del sindicat, César Cabo, va destacar s'havien experimentat "avenços significatius" durant les negociacions.

Cabo va recalcar que el tema en el qual existeix major conflicte és el de la jornada laboral, tant en el que es refereix a hores de treball com les dependències. No obstant això, va indicar que havien avançat respecte a portar a terme "una adequació progressiva de les condicions dels controladors a Espanya a les de la resta de la Unió Europea".

"Hi ha hagut un acostament de postures per les dues parts. Ja havia un acord sobre molts punts divendres passat", va afegir el portaveu de l'organització sindical, que no va parlar sobre el nivell salarial, l'altre punt important de conflicte.

Els controladors i AENA van reiniciar ahir les negociacions, després d'una primera trobada en la qual les dues parts van destacar l'"absoluta normalitat" de les converses, i USCA va parlar de "bones sensacions".