El preu de l'habitatge a Espanya està sobrevalorat en un 47,6%, malgrat els descensos registrats en els preus en els últims mesos, segons el setmanari britànic The Economist, que constata que la ràtio que compara l'import de venda dels immobles i el preu dels lloguers és més elevat a Espanya que a la resta de les principals economies mundials i europees.

Després d'Espanya, França és, entre les principals economies del món, el país amb el preu de l'habitatge més sobrevalorat, en concret un 42,5%. Per sota, es troben el Regne Unit (32%), Canadà (23,9%), Xina (18,1%) i Itàlia (-10,5%). Fins i tot al Japó, Alemanya i Estats Units el valor de l'habitatge està per sota del preu ideal: un -34,6%, un -12,9% i un -2,1% respectivament. Entre la resta dels 20 mercats analitzats pel setmanari econòmic britànic, tan sols Hong Kong, amb un ràtio entre l'import de venda dels immobles i el preu dels lloguers del 58,1%, i Austràlia, amb un 63,2%, superen el registrat pel sector immobiliari espanyol.

D'altra banda, el setmanari econòmic també analitza l'evolució dels preus de l'habitatge registrada els últims anys en aquests 20 mercats clau i constata que, a diferència del "mar de percentatges negatius" de 2009, només quatre països van registrar descensos en el preu de l'habitatge en el tercer trimestre de 2010. En concret, a Itàlia (-2,8%), Espanya (-3,4%), Japó (-4,9%) i Irlanda (-17%).