La Caixa iniciarà aquest gener el tancament de les 125 oficines que calcula com a excedent després de l'absorció de Caixa Girona, han informat fonts financeres. L'entitat preveu completar el procés dins del primer trimestre de l'any.

Malgrat el tancament de sucursals, la majoria a les comarques de Girona per duplicitats entre els locals de les dues caixes, es mantindrà el nombre de treballadors, tot i que alguns hauran de traslladar el seu lloc de feina de Girona a oficines de la província de Barcelona.

Això es deu al fet que Girona tindrà excés de personal perquè ha de recol·locar a la xarxa les 200 persones que treballaven als serveis centrals de l'entitat gironina, així com els treballadors de les sucursals que tanquen.

El mes de juliol passat, les direccions de les dues entitats i els sindicats van arribar a un acord en els aspectes laborals de l'operació, pel qual, finalment, 930 treballadors de Caixa Girona -abans de la fusió ja se'n van prejubilar 150- passaran a formar part de La Caixa en un procés d'equiparació salarial i de condicions que durarà dos anys.

Any nou, operativa nova

El canvi d'any suposa novetats operatives a l'antiga Caixa Girona, ja que la seva estructura informàtica s'integrarà a la de La Caixa amb data de l'1 de gener.

Els comptes corrents i les llibretes d'estalvi de Caixa Girona canvien ara de numeració, però això no afectarà els rebuts domiciliats ni les transferències ni abonaments rebuts, de manera que el client no haurà de fer cap gestió. Respecte als crèdits i hipoteques, també mantindran les condicions contractades.

Les targetes de Caixa Girona seran substituïdes per targetes de La Caixa a partir d'aquest 1 de gener, tot i que les anteriors tindran validesa fins al 31 de març.

Durant aquest desembre, La Caixa ha enviat les noves targetes als clients amb les corresponents instruccions d'activació. Conserven els avantatges actuals i sumen el servei gratuït CaixaProtect, que protegeix contra el frau i el robatori.

La Caixa va culminar el 3 de novembre la fusió per absorció de Caixa Girona després de la inscripció al Registre Mercantil, un tràmit que va suposar el final de l'entitat gironina com a societat i la desaparició de la seva imatge, que ha estat substituïda per la de La Caixa.

L'entitat presidida per Isidre Fainé va culminar en sis dies -entre el 29 d'octubre i el 3 de novembre- l'adaptació de la imatge i marca corporativa a les 228 oficines i la seu central de Caixa Girona.

A tancament de l'any 2009, La Caixa comptava amb 271.873 milions d'euros en actius, que sumats als de Caixa Girona (7.815 milions), arribarà als 280.000 milions d'euros.

Alhora, el grup català tindrà aproximadament 6.000 oficines, de les quals 5.326 procedeixen del grup La Caixa, i amb més de 28.000 treballadors, dels quals 27.505 corresponen a l'entitat dirigida per Joan Maria Nin.