La facturació dels locals nocturns no caurà amb l'entrada en vigor de la llei antitabac, sinó que podria augmentar, segons les previsions de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm).

En declaracions a Europa Press, el seu secretari general, Joaquim Boada, ha estimat que el 90% dels fumadors entendran "perfectament" les restriccions i no creu que deixin d'acudir als locals per aquest motiu.

Tot i això, sí espera que els clients no fumadors -"la majoria"- allarguin les seves estades en bars i discoteques. "Fins ara molts se n'anaven aviat perquè els molestava el fum, i ara podran allargar les seves consumicions", ha opinat.

A més, ha declarat que "hi haurà una gran massa de població no fumadora que abans no anava als locals a causa del tabac" i que ara podrà començar a freqüentar-los.

Per a Boada, el problema dels hostalers és el soroll que ocasionaran els clients que surtin a fumar al carrer. "Hem gastat milers d'euros per insonoritzar els nostres locals i ara el problema el tindrem a la porta", ha dit. En aquest sentit, ha lamentat que els bars situats en zones residencials tindran encara més problemes amb els veïns.

Per aquesta raó, creu que alguns locals "faran els ulls grossos" i permetran fumar al seu interior. Així, ha considerat que enfrontar-se a una multa per infringir la llei antitabac pot ser el mal menor per a alguns empresaris, que d'una altra manera serien denunciats per excés de soroll pel veïnat.