L'euríbor a dotze mesos, l'indicador més utilitzat per al càlcul d'hipoteques, va tancar febrer en l'1,714 %, la taxa mitja més alta dels últims 20 mesos, des de maig de 2009, el que encarirà les hipoteques per setè mes consecutiu.

En concret, una hipoteca mitjana de 150.000 euros, contractada el febrer de 2010, amb un termini d'amortització de 25 anys i un diferencial del 0,25 %, passarà de 580 euros a 614 euros al mes, fet que suposa una pujada de gairebé 35 euros mensuals i més de 400 euros anuals. Això es deu al fet que el febrer de 2009, l'euríbor va finalitzar en l'1,225 %.

Experts consultats, recorden que l'euríbor reflecteix el consens dels mercats sobre l'evolució a curt termini del preu del diner a la zona de l'euro. Consideren que aquest indicador continuarà la seva escalada pas a pas fins que el Banc Central Europeu (BCE) pugi els tipus d'interès.

Aquesta pujada del preu del diner, prevista en un principi pels experts per a finals d'aquest any o principis de 2012, podria avançar-se "a juliol o agost" davant la greu situació que es viu a Líbia, amb la consegüent pujada del preu del petroli.

I si això ve acompanyat d'una millora de l'economia, sembla clar que el preu del diner no podrà quedar-se molt més temps en l'1% actual. No obstant això, el president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, no té pressa, ja que, segons va dir el passat 3 de febrer després de l'última reunió de l'organisme, la inflació a mitjà termini serà moderada i que per això no pujaran els tipus d'interès, malgrat que existeixen pressions a curt termini.