Per sobreviure les empreses han d'optimitzar els recursos i reduir costos sense perdre competitivitat. Una correcta assignació d'aquests elements fa possible que les línies de treball estalviïn contratemps i que la producció no en resulti afectada, malgrat la probable aparició d'imprevistos (incerteses) durant el procés d'elaboració del producte.

L'investigador del grup de recerca eXIT (Enginyeria de Control i Sistemes Intel·ligents) de la Universitat de Girona, Víctor Muñoz, ha defensat la tesi "Robustness in Resource Allocation Problem", que proposa la implementació de diverses tècniques que planifiquen i gestionen, de la millor manera possible, els recursos existents perquè té en compte un gran nombre de variables.

Investigador i emprenedor

Ruiz, juntament amb altres quatre investigadors del grup de recerca eXIT ha impulsat l'empresa de base tecnològica Newronia amb seu al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

Newronia (el nom és un joc de paraules entre neurona en català, "new" en anglès i "ia", les sigles d'intel·ligència artificial) apareix en el mercat per la necessitat creixent que tenen les empreses que utilitzen mitjans de transport per dur a terme les seves activitats, d'optimitzar els recursos disponibles.