03 de març de 2011
03.03.2011

Quan un caixer s'empassa els teus últims 140 ?

Un home s'encadena davant els Jutjats de Girona per reclamar uns diners que el Santander "no vol tornar a la meva filla"

03.03.2011 | 01:00
Quan un caixer s'empassa els teus últims 140 ?

Un error a l'hora de retirar els últims 140 euros que li quedaven a la llibreta a través d'un caixer automàtic va fer que la màquina s'empassés
els diners de María José Calero. Gairebé una setmana després, encara espera que li transfereixin aquesta quantitat al seu compte corrent

Dijous de la setmana passada, Maria José Calero va decidir retirar els últims 140 euros del seu compte corrent. Els necessitava bàsicament per comprar menjar per a ella i la seva filla de dos anys. Ahir, cinc dies després de decidir-ho, encara no havia aconseguit els seus 140 euros. La situació li ha provocat una gran ansietat i ha estat el seu pare el que ha intentat solucionar-ho. Com que "amb bones paraules sembla que no n'hi ha prou", José Calero va decidir ahir encadenar-se davant el jutjat i començar una vaga de fam exigint "justícia".
Tot i ser clienta d'Unnim, Maria José Calero va adreçar-se a un caixer automàtic del Banc Santander a Girona perquè li era més accessible. Quan va fer l'operació al caixer, li va sortir un missatge alertant-la que li cobrarien una comissió de cinc euros. Allò la va fer tirar enrere. Va intentar cancel·lar l'operació. De fet, ella pensava que ho havia fet. Va recollir la targeta i es va dirigir a l'oficina d'Unnim. La seva sorpresa va ser que a la seva sucursal la van informar que el compte corrent estava a zero.
Va ser allà que es va adonar del seu possible error. Al caixer del Santander es va completar l'operació, però ella no va retirar els diners, pensant que l'havia anul·lat.
Va còrrer de nou cap al caixer automàtic i va trobar-hi encara el rebut, però ni rastre dels 140 euros. Els empleats d'Unnim li van dir que "segurament", el caixer s'hauria empassat els diners, i al Santander li van confirmar aquesta possibilitat. Això sí, li van dir que no ho podrien comprovar fins al final de la jornada laboral, moment en el que s'obria el caixer.
Davant els nervis i ansietat que la situació generava en Maria José, va ser el seu pare José, qui va intentar fer les gestions.
Segons la seva versió dels fets, el personal del banc "no ha fet més que posar entrebancs". "Primer ens fan esperar per obrir el caixer, després demano un full de reclamacions i me n'entreguen un d'estadística, i finalment, admeten que el caixer s'ha quedat els 140 euros però que no me'ls poden donar i que ja faran una transferència però que han de comprovar que la meva filla és la titular de la targeta. És indignant, la tracten com una delinqüent", es lamenta Calero.
Ara, espera que la seva acció reivindicativa serveixi perquè el banc acabi pagant el que considera que "és de justícia".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema