03 de març de 2011
03.03.2011
Sindicats

Desconvocada la vaga a la indústria del paper

La patronal ha concedit l'augment de l'IPC i la revisió salarial establerta per conveni

02.03.2011 | 16:26

Els sindicats han desconvocat la vaga a la indústria paperera després que la patronal hagi cedit a l'augment de l'IPC i a la revisió salarial en la revisió del conveni, que tindrà una durada 2010-2013. Així, la nova aturada que estava prevista per dijous 3 de març ha quedat anul·lada, després de l''èxit' de la primera vaga, segons CCOO i UGT.

Els treballadors fa vuit mesos que reclamen l'increment salarial previst al conveni, que els va portar a una aturada el 23 de febrer. Algunes de les empreses on es va secundar la vaga són Torraspapel de Sarrià de Ter (Gironès) i de Sant Joan de les Fonts (Garrotxa), Estora Enso (Baix Llobregat), Miquel y Costas (Barcelona), Gomà Camps (Tarragona) o Alier (Lleida).

La força dels treballadors ha guanyat, segons els dos sindicats que estaven en lluita amb la patronal del sector de la pasta, el paper i el cartró, l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL), i la vaga ha quedat desconvocada, on la setmana passada hi va haver una jornada de vaga que es podia repetir aquest dijous.

CCOO i UGT estan satisfets d'haver aconseguit els dos principals reclams, el pagament dels endarreriments de l'IPC del 2010 i mantenir aquest sistema retributiu actualitzat, i mantenir la clàusula de revisió salarial a partir del salari brut.

En un primer acord per tancar la revisió del conveni del sector, amb un termini de tres anys des del 2010 fins al 2013, els sindicats han aconseguit que els salaris es revisin anualment amb l'IPC real i una clàusula de revisió salarial, perquè els treballadors 'no perdin poder adquisitiu', segons Fernando Medina, de CCOO.

Els sindicats s'han mobilitzat pel que consideraven un bloqueig del conveni col·lectiu per part de la patronal, ASPAPEL, després d'un any de negociacions per prorrogar el conveni col·lectiu. La setmana vinent es reprendran les negociacions per acabar de tancar el conveni col·lectiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema