04 de març de 2011
04.03.2011
40 Años
40 Años
Entitats d'estalvi

La Caixa explica CaixaBank a inversors d'Europa i els EUA

L'entitat catalana comença a Londres una ronda de presentacions per difondre els detalls del nou banc

03.03.2011 | 10:25

La Caixa i Criteria recorreran aquest mes les principals places financeres d'Europa i els Estats Units per explicar a analistes i inversors CaixaBank, el banc a través del qual el grup vehicularà el negoci financer.

Segons el calendari enviat a analistes, el director general de La Caixa, Joan Maria Nin, i el conseller director general de Criteria, Gonzalo Gortázar, han iniciat aquest dimecres a Londres una ronda de presentacions que els portarà per cinc ciutats europees i dues nord-americans durant les pròximes setmanes.

Londres tindrà dues presentacions, la d'aquest dimecres i una altra aquest dijous, i el 'roadshow' seguirà amb cites a París (dimarts 8 de març), Frankfurt (dia 9) i Boston (15 de març).

Els dies 16 i 17 serà el torn de Nova York, també en doble convocatòria, i després els directius de La Caixa i Criteria tornaran al Vell Continent, on presentaran el nou banc el dia 22 a Edimburg i el 23 a Holanda.

L'entitat presidida per Isidre Fainé mantindrà l'estatus de caixa i l'obra social, i controlarà el 81,1% del capital del nou banc, així com el 100% d'un grup d'empreses no cotitzat en què inclourà els actius immobiliaris i les participacions industrials excepte Telefónica i Repsol (que tindrà CaixaBank perquè són actius disponibles per a la venda).

La reestructuració del grup està prevista per abans d'agost, i CaixaBank naixerà amb un valor comptable de 20.300 milions, un 'core capital' del 10,9% --segons criteris de Basilea II, i superior al 8% avançant al 2009 les exigències de 2012 de Basilea III--, i una liquiditat de gairebé 20.000 milions, i alhora estarà lliure de riscos immobiliaris.

Directius intermedis de La Caixa ja van visitar al febrer Londres, París i Frankfurt, en un 'roadshow' organitzat per Barclays per explicar els resultats de La Caixa el 2010.

Ara, una vegada coneguts el divendres 25 de febrer els resultats de l'any passat de Criteria --que es convertirà en CaixaBank--, es realitza aquesta gira de més gran abst, amb l'objectiu d'exposar als mercats amb més detall la futura organització del grup.

El 'free-fload' pot créixer fins al 49%

La Caixa preveu en el futur reduir la seva participació a CaixaBank conforme el nou banc vagi creixent, segons ha explicat Nin --també vicepresident de Criteria-- el dia 25 en una videoconferència amb analistes recollida per Europa Press.

Nin ha assenyalat que la voluntat de Criteria ara per ara és mantenir el 81,1% del capital inicial, i que en el futur seguirà ostentant la majoria del capital, tot i que "entre el 81% i el 51% hi ha molt marge".

Caixa Bank tindrà un 'free-float' inicial del 18,9%: el 18,5% corresponent als accionistes minoritaris de Criteria i el 0,4% als treballadors del grup. "El banc creixerà i, naturalment, en el futur el 'free-float' creixerà", ha argumentat.

Alhora, Nin ha considerat que CaixaBank és "un pas natural" en l'evolució de Criteria, que preveia anar augmentant el pes de la seva cartera financera fins al 60% dels actius totals quan va néixer fa tres anys i mig -a tancament del 2010 era del 37%-, objectiu que superarà amb la seva transformació en CaixaBank, que tindrà un 75% dels seus actius corresponents al negoci financer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook