05 de març de 2011
05.03.2011
Mesures anticrisi

Mas es compromet a "estrenye's el cinturó" a Brussel·les

El president català a afirmat al president de la Comissió Europea que aplicarà mesures per retallar el dèficit públic

03.03.2011 | 21:54

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha compromès aquest dijous davant del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, a aplicar una "política d'austeritat i d'estrenye's el cinturó" per retallar el dèficit públic.

"Li hem dit al president de la Comissió Europea que l'actual Govern de Catalunya està compromès en aquest camí d'austeritat i de rigor des del punt de vista de l'administració dels diners públics i que faríem aquest esforç i a consciència", ha explicat Mas en roda de premsa després de la seva reunió amb Barroso.

Segons el president de la Generalitat, aquest compromís era "obligat per donar una imatge de màxima serietat davant de la UE i recuperar el prestigi de Catalunya".

"No podem ser una excepció respecte al que ha passat a les famílies, a les persones, a les petites empreses, als autònoms. També les administracions s'han d'estrènyer el cinturó", ha assenyalat.

Segons Mas, Barroso coneixia la dinàmica del govern català i era conscient que s'estan aplicant les mesures necessàries per contribuir a la reducció del dèficit públic.

Durant la reunió, en què també ha participat el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran, s'ha abordat també la situació al nord d'Àfrica després de les revoltes ciutadanes iniciades a Tunísia i Egipte.

El president de la Generalitat ha reclamat a Barroso que no oblidi que a Barcelona està la seu permanent de la Unió pel Mediterrani (UpM), i ha sostingut que "aquest és l'instrument per fer polítiques que afavoreixin els processos de democratització i modernització de tots aquests països de la ribera sud de la Mediterrània".

El president de la Comissió s'ha mostrat "molt interessat i compromès" a millorar l'actuació de la UE al nord d'Àfrica i ha assegurat que tindrà en compte el seu suggeriment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema