El consell d'administració de AB-Biotics -empresa biotecnològica impulsada pels gironins Sergi Audivert i Miquel Àngel Bonachera- ha aprovat proposar a la junta general d'accionistes la compra de Quantum Experimental, acordada el desembre, mitjançant una ampliació de capital social per un import màxim d'1,43 milions d'euros.

La valoració actual de AB-Biotics, empresa de biotecnologia catalana, és de 16,2 milions, per la qual cosa la nova societat tindrà un valor de 17,6 milions.

L'ampliació suposarà la creació i posada en circulació de 454.546 accions noves, amb un valor nominal de 0,05 euros i una prima d'emissió de 3,10 euros per acció, per a un total de 3,15 euros de valor unitari per acció.

Els nous títols seran subscrits pels socis de Quantum Experimental mitjançant l'aportació de les seves participacions socials i passaran a controlar el 8,3% de AB-Biotics.

Quantum és una empresa de serveis integrals d'alta tecnologia i qualificació per al desenvolupament de productes en el sector de la salut.

AB Biotics va ser la primera empresa catalana a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB).