09 de març de 2011
09.03.2011
Fusió

La CNMV aixeca la suspensió d'Iberdrola i de Renovables

Les dues companyies han posat a disposició del públic informació de les circumstàncies que han aconsellat la suspensió

09.03.2011 | 10:26

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha aixecat la suspensió cautelar de la cotització que pesava sobre Iberdrola i Iberdrola Renovables des d'aquest dimarts, data en què s'ha anunciat la fusió per absorció d'Iberdrola Renovables per la seva matriu.

L'organisme regulador ha acordat aixecar la suspensió cautelar de la negociació de les dues companyies en haver estat posada a disposició del públic, a les Societats Rectores de les Borses de Valors i a la CNMV informació suficient de les circumstàncies que han aconsellat l'adopció de l'acord de suspensió.

En el moment de la suspensió, els títols d'Iberdrola cotitzaven a 5,99 euros, amb una pujada del 0,37%, mentre que les accions d'Iberdrola Renovables s'enfilaven un 1,07%, fins a 2,736 euros.

En concret, l'operació de fusió per absorció es faria mitjançant una equació de canvi de 0,4989 accions d'Iberdrola, de 0,75 euros de valor nominal, per cada acció d'Iberdrola Renovables de 0,5 euros de valor nominal cadascuna, fet que suposa l'aplicació d'una prima del cap al del 16,7% sobre el valor mitjà de cotització dels títols de la filial de renovables durant els últims sis mesos, la qual cosa suposa valorar les accions de la filial en 2,978 euros.

Aquest preu de canvi és un 44% inferior als 5,3 euros que la filial s'estrena a Borsa el desembre del 2007 i un 2,7% superior a la ràtio de canvi fixat en aquell moment.

La fusió per absorció d'Iberdrola Renovables per la seva matriu Iberdrola suposarà unes sinergies de 20 milions a l'any per al grup energètic.

A més, ha indicat que l'operació representarà una "lleugera dilució" en el benefici per acció (BPA) a curt termini del voltant a l'1,5% el 2012 i tindrà un "limitat" impacte sobre el perfil creditici, mantenint l'objectiu avaluació 'A-/A3'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema