José María Ruiz-Mateos fill va assegurar ahir que estan preparant un concurs de creditors per a dos o tres companyies del grup Nueva Rumasa. No va voler precisar si Clesa i Dhul figuren entre aquestes companyies, per evitar les accions d'execució que ara mateix s'estan produint als jutjats.

El conseller delegat de Nueva Rumasa, José María Ruiz-Mateos fill, va anunciar a més que el grup interposarà una querella contra el president del Banco Santander, Emilio Botín, i l'entitat que dirigeix per creure que no hi ha motiu perquè "de la nit al dia se'ns talli una línia de crèdit que des de fa 15 anys s'estava complint".

Va indicar que la situació actual de preconcurs en la qual es troben una trentena de les seves companyies les protegeix que altres creditors instin el concurs, però no paralitza cap acció d'execució per part dels creditors.

A més, va assenyalar que, per evitar aquestes accions d'execució i facilitar la venda d'actius o d'empreses, o l'entrada d'accionistes interessats, es presentarà el concurs voluntari de dos o tres companyies del grup.

D'aquesta manera s'evitaria que qualsevol creditor sol·licités el procediment de reversió de les transaccions realitzades amb anterioritat al concurs de creditors.

Els treballadors de Cacaolat -propietat de Nueva Rumasa- van anunciar ahir mobilitzacions i van exigir que el concurs de creditors de l'empresa s'acceleri.