09 de març de 2011
09.03.2011
Centralització

Piaggio s'emporta Derbi a Itàlia

Es transferirà la producció de motocicletes de la fàbrica de Martorelles a altres del grup italià

08.03.2011 | 14:30
El grup Piaggio ha decidit traslladar la producció de la fàbrica de Derbi de Martorelles (Vallès Oriental) a Itàlia.

Derbi, filial de la italiana Piaggio, ha anunciat que s'emportarà la producció de la seva única fàbrica de motocicletes a Espanya, ubicada a Martorelles (Barcelona) i amb uns 200 treballadors, a Itàlia, segons han avançat fonts sindicals a Europa Press, que esperen conèixer de primera mà els detalls d'aquesta decisió per confirmar el tancament definitiu en una reunió aquest dimarts a la planta.

En un comunicat oficial de Piaggio sobre resultats del 2010, la companyia ha informat en un breu apunt final que el consell d'administració ha aprovat "reestructurar" la seva activitat a Espanya, establerta a Martorelles, en el marc d'un procés que suposarà "transferir la producció d'aquest establiment a altres fàbriques del grup italià".

Segons Piaggio, aquesta decisió permetrà racionalitzar la seva producció a Europa, garantint una major eficiència i productivitat, i a més reforçar la competitivitat del producte i vehicles Derbi per donar suport al creixement de la quota de mercat a Espanya.

El comitè d'empresa s'ha reunit a primera hora d'aquest dimarts amb la direcció per conèixer de primera mà les intencions de la multinacional, que si materialitza el tancament, se sumaria a l'anunciat fa poc dies per Yamaha, un altre fabricant de motos amb planta a Catalunya, amb 388 treballadors.

A final d'aquest mes de febrer, Derbi ja va comunicar la seva intenció d'adjudicar a una de les seves plantes italianes dos nous models -un de 50cc i un altre de 125cc- que havien de començar a fabricar-se a la fàbrica de l'empresa a Martorelles a partir d'aquest any, segons l'estratègia industrial pactada en 2009.

Fonts sindicals van explicat aleshores que aquesta decisió suposarà que la planta catalana fabriqui unes 3.800 unitats menys aquest any.

Els representants sindicals han assegurat que era un dels primers passos de la companyia per portar a terme la centralització de tota la seva producció a Itàlia, que és on el grup matriu té totes les seves altres fàbriques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook