El grup italià Piaggio va anunciar ahir als representants sindicals que tancarà la planta de Derbi a Martorelles el 30 de juny que ve.

El tancament suposarà l'acomiadament dels 178 treballadors fixos més els 30 fixos discontinus que té la fàbrica.

Dilluns, el consell d'administració de Piaggio ja va aprovar els plans de reestructuració de la producció a Espanya, que afectaran la fàbrica de Martorelles de la filial Derbi, segons consta en un comunicat que la multinacional italiana.

"El projecte preveu les operacions de producció per ser transferit a les fàbriques italianes del Grup Piaggio", segons que assenyala la nota del grup.

Piaggio argumenta aquesta decisió per la "racionalització de la xarxa de producció del grup a Europa, garantint més eficiència i productivitat".

Piaggio va comprar Derbi a la família Rabassa el 2001, amb la qual cosa es perdia l'espanyolitat de la marca de motos més emblemàtica del sector de l'automoció, però Derbi havia anat perdent pes, amb prou feines un 2%, a favor d'altres del grup al mercat espanyol, com Aprilia o Vespa.

El tancament de Derbi se suma al de Yamaha, amb la qual cosa el conjunt del sector de la motocicleta perdrà més de 600 llocs de treball a Catalunya aquest 2010 i a més afecta greument la comarca del Vallès Oriental, on eren les dues multinacionals i on també s'han anunciat altres ajustos de personal en empreses de components d'automoció, com els de Valeo o Ficosa.

A les comarques gironines hi ha actualment actives tres fàbriques de motocicletes: Rieju (Figueres), Gas Gas (Salt) i Ossa (Girona).