09 de març de 2011
09.03.2011
Pla de xoc

Salut no anunciarà més retallades

Boi Ruiz remarca que el seu objectiu és fer 'viable' el sistema sanitari públic

09.03.2011 | 14:02

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat aquest dimecres al Parlament que no anunciarà més retallades en el seu àmbit. 'Tots els anuncis estan fets, no hi haurà nous anuncis', ha garantit, després de les crítiques rebudes per part d'ICV-EUiA i d'ERC al pla de xoc del Govern amb mesures com l'augment de les llistes d'espera. Ruiz ha defensat que els anuncis fets tenen com a objectiu 'adequar la despesa als recursos' de que disposa la Generalitat, que 'són els que són i no se'ns permet incrementar'. El conseller ha garantit que el seu objectiu és fer 'viable' el sistema sanitari públic i que 'no li caigui a sobre dels ciutadans'.

Ruiz ha assegurat que cal utilitzar els recursos de què disposa 'de la millor manera possible' i ha defensat que el Govern 'no ha carregat la distribució de recursos exclusivament minvant els destinats a l'assistència' i que s'ha decidit 'aprimar les estructures administratives', així com 'actuar sobre les inversions'.

El conseller ha demanat als partits de l'oposició 'no buscar irrealitats', perquè 'el pressupost és el que és i el rigor pressupostari és una de les polítiques del Govern'. A més, ha afegit que aquest 'rigor' és el que 'mantindrà el sistema de sanitari públic' i el farà viable. 'La pitjor manera de defensar un sistema sanitari públic és fer-lo inviable', ha remarcat, i ha avisat que hi ha sistemes 'molt i molt públic que els han caigut a sobre dels ciutadans', cosa que, ha garantit, el Govern vol evitar.

El pla de xoc del Govern en matèria sanitària, que inclou mesures estructurals i conjunturals, ha rebut les crítiques tant d'ICV-EUiA com d'ERC. La portaveu ecosocialista, Laia Ortiz, ha retret al conseller que 'pugui combinar en una mateixa frase que reduirà personal, quiròfans disponibles i augmentarà el temps d'espera, però no la qualitat' i ha denunciat que aquest pla és 'esbiaixat i contradictori'.

La diputada d'ERC Carme Capdevila ha denunciat que el pla 'elimina el 60% de la inversió pública' i afecta a partides com la despesa farmacèutica o les intervencions quirúrgiques. Un pla, ha afegit, que porta a 'un camí sense retorn que farà que la sanitat pública funcioni malament'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit