10 de març de 2011
10.03.2011
Sessió de control

Zapatero diu que al març es veuran millors dades de l'atur

El president ha contestat amb aquesta afirmació la pregunta de Rajoy sobre com valorava les últimes dades

09.03.2011 | 11:30

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat 'convençut' aquest dimecres que les reformes que està impulsant el seu executiu 'produiran els fruits que tots desitgem' i que 'aquest mateix mes amb tota seguretat' ja es registraran dades d'ocupació millors que les anteriors. 'Serà una tasca on tots hem de fer el màxim esforç que per descomptat és la principal preocupació del govern i dels ciutadans', ha dit en resposta a una pregunta del líder del PP, Mariano Rajoy, que ha assegurat que amb Zapatero a La Moncloa 'és molt difícil' que l'atur baixi del 20%.

Zapatero ha aprofitat la sessió de control al Congrés per llançar un missatge optimista respecte al futur de la situació econòmica. 'És evident que no hi haurà recuperació de l'economia mentre no es creï ocupació', ha dit, però 'les reformes que s'han engegat començaran a donar fruits' i 'estem convençuts que serem capaços de recuperar l'ocupació i que aquesta recuperació i dades millors començaran a partir d'aquest mes amb tota seguretat'.

Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del líder del PP, Mariano Rajoy, que ha afirmat que 'és molt difícil de creure' Zapatero perquè amb ell a La Moncloa, l'atur no baixa del 20%. 'Amb vostè és molt difícil que hi hagi seguretat, certesa, confiança, i per tant que hi hagi inversió i ocupació', ha dit abans d'emplaçar-lo a votar a favor del paquet de mesures econòmiques que el PP ha registrat al Congrés

El president espanyol ha admès que la dada d'atur del mes de febrer 'no és bona', però ha recordat que és 'millor' que la dels dos mesos anteriors i que l'executiu espanyol manté la taxa de cobertura d'atenció per desocupació del 77%, la 'més alta' de la història. En aquest marc, ha recordat a Rajoy que mentre ell ha governat l'Estat ha registrat la taxa d'atur més baixa de la història, el 8%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook